Höyrysulatus – Ymmärrä prosessi ja sen hyödyt

Höyrysulatus työmaalla

Höyrysulatus on yksinkertainen mutta tehokas prosessi. Höyrytystä voidaan hyödyntää lumen ja jään sulatukseen erilaisissa kohteissa, kuten rakennustyömailla tai teollisuuskohteissa. Höyrytys on tehokas keino sulatukseen – höyry vapauttaa valtavan määrän lämpöenergiaa tiivistyessään nestemäiseksi.

Höyrytystä ja höyrysulatusta on hyödynnetty jo vuosikymmenten ajan. Eikä aivan suotta, sillä höyrytys on osoittautunut vuosien saatossa kustannustehokkaimmaksi ja nopeimmaksi keinoksi sulattaa suurempiakin kohteita ankarissa talviolosuhteissa.

Tässä artikkelissa syvennymme tarkemmin höyrytysprosessiin ja sen lukuisiin hyötyihin. Kun yrityksesi tarvitsee höyryä työmaalle, on HöyryÄssä paras valintasi. Tehokas kalustomme on paikalla lyhyelläkin varoitusajalla, jolloin rakennus- ja remonttikohde etenee ajallaan ilman pidempiä seisokkeja. Ota rohkeasti yhteyttä ja selvitetään, kuinka yrityksesi voi hyötyä laadukkaasta höyrytyspavelusta.

Kuinka höyrysulatus etenee? Prosessi pähkinänkuoressa

Höyrytysulatus suurella kalustolla voi kuulostaa hankalalta ja pitkältä prosessilta. Kun valitset kokeneen ammattilaisen, on höyrytys jouhevaa eikä häiritse muuta työntekoa. Meillä on kokemusta haastavienkin kohteiden höyrysulatuksesta, joten voit täysin huoletta katsoa vierestä, kun hommat hoituu vankalla ammattitaidolla.

Tässä lyhyt kuvaus siitä, miten höyrytysprosessi kaikessa yksinkertaisuudessaan tapahtuu:

Valmisteluvaihe

Ennen töihin ryhtymistä on tärkeä tehdä huolelliset valmistelut:

 • Turvallisuuskatselmus: Jokainen työmaa on erilainen. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää suorittaa kattava turvallisuuskatsaus. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi vaara-alueiden tunnistamista, merkitsemistä sekä turva-alueiden luomista. Kun työskennellään suurella kalustolla, ei työturvallisuutta tule laiminlyödä.
 • Oikean kaluston valinta: Työmaan erityistarpeiden ja vaatimusten perusteella valitaan sopivin höyrynkehitin. Meillä on käytössämme laaja ja monipuolinen höyrytyskalusto, joka kattaa niin suuremmat kuin pienemmät kohteet.
 • Kaluston sijoitus: Kun kalusto on valittu, tuodaan ne työmaalle. On tärkeää valita sijainti, joka on riittävän lähellä sulatettavaa kohdetta sekä turvallinen. Samalla on hyvä varmistaa, että kehittimelle on varattu vettä ja sähköä. Pienempiin sulatuskohteisiin riittää kaluston oma vesitankki. Mikäli työkohteesta puuttuu sopiva sähkö 16 / 32 A, löytyy valikoimastamme myös omalla generaattorilla varustetut autot.

Höyrytys

 • Vesitankin täyttö ja sähkökytkentä: Ennen höyrytyksen aloittamista laitteet täytetään vedellä ja kytketään sähköverkkoon.
 • Höyryn ohjaaminen: Kuumaa höyryä ohjataan halutulle alueelle käyttämällä erityisiä letkuja ja putkia. Tämä mahdollistaa tarkan höyrytyksen ja lämpöenergian kohdistamisen.
 • Työturvallisuus: Höyryä ohjaavien työntekijöiden on käytettävä asianmukaisia suojavarusteita, kuten kuumuudenkestäviä hanskoja sekä suojalaseja.
 • Tehokas höyrytys: Sulattettavan alueen höyrytys aloitetaan reunasta ja edetään kohti keskustaa. Näin varmistetaan, että alue sulaa tehokkaasti ja tasaisesti.

Höyrysulatuksen lukuisat hyödyt

Monipuolisuus ja sovelluskohteet

Höyrytyksen suurin etu on sen monipuolisuus. Höyryn käyttökohteet eivät rajoitu ainoastaan rakennustyömaille, vaan sitä voidaan hyödyntää useissa eri tilanteissa, joissa tarvitaan nopeaa ja tehokasta lämmitystä tai sulatusta.

Esimerkkejä tilanteista, joissa höyrytys tarjoaa korvaamattoman avun:

 • Rakennusteollisuus: Rakennusalalla höyrysulatus on korvaamaton apuväline, erityisesti talvisin kylmissä olosuhteissa. Maaperän sulattaminen höyryllä tekee kaivuutyöstä helpompaa ja turvallisempaa, vähentäen samalla maan tiivistymistä. Tämä nopeuttaa esimerkiksi perustusten ja viemäröintijärjestelmien asennusta. Esimerkkejä käyttäkohteista ovat muun muassa routaiset kaivannot, juurivalujen höyrytykset sekä rakennustyömaiden anturat, muotit ontelosaumat sekä juurivalujen höyrytykset.
 • Teollisuuden prosessit: Teollisuudessa höyrysulatuksen käyttökohteet ovat moninaiset. Se voi auttaa lämmittämään nesteitä, sulattamaan kiinteitä aineita tai jopa auttaa materiaalien muokkaamisessa. 
 • Liikenneväylät: Talvisin, kun teitä, rautateitä ja lentokenttiä peittää jää ja lumi, höyrysulatus on tehokas tapa pitää ne avoinna ja turvallisina. Toisin kuin mekaaniset tai kemialliset sulatusmenetelmät, höyrysulatus ei vahingoita pinnoitteita eikä jätä jälkeensä haitallisia kemikaaleja.
 • Maatalous: Maataloudessa höyrysulatusta voidaan käyttää maaperän desinfiointiin. Tämä auttaa torjumaan tuholaisia ja tauteja ilman kemikaaleja, mikä on sekä ympäristöystävällistä että taloudellista.
 • Energiateollisuus: Höyrysulatusta käytetään myös energiateollisuudessa, erityisesti kaukolämmön varahöyrynä.

Ympäristöystävällisyys

Monipuolisuuden lisäksi höyrytyksen suurimpiin hyötyihin lukeutuu ehdottomasti ympäristöystävällisyys. Ensinnäkin, höyrysulatus on vähäpäästöistä. Monet sulatusmenetelmät jättävän jälkeensä kemikaaleja ja muita haitallisia aineita – höyrytys jättää työmaan puhtaaksi.

Kustannustehokkuus

Höyrytyspalvelun tilaaminen on ylivoimaisesti kustannustehokkain keino työmaiden sulatukseen. Oman kaluston hankkiminen tulee yritykselle kalliiksi. Kaiken lisäksi saat käyttöösi laajemman ja monipuolisemman kaluston, kun valitset kumppaniksesi kokeneen ja osaavan toimivan.

Höyrytys ei vaadi lainkaa kemikaaleja, jotka voivat olla kalliita sekä kaiken lisäksi haitallisia ihmisille ja luonnolle. Höyrytyskalusto vaatii verkkosähkön lisäksi vain puhdasta vesijohtovettä.

Yhteenveto – Hyödynnä höyryn voimaa työmaallasi

Höyrytys ja höyrysulatus ovat tehokkaita keinoja silloin, kun tarvitset apua mihin tahansa sulatukseen tai lämmitykseen. Höyryn käyttökohteet ovat lähes rajattomat.

Kun yrityksesi tarvitsee nopeaa ja tehokasta höyrytyspalvelua, olemme paikalla lyhyelläkin varoitusajalla. Ota rohkeasti yhteyttä ja laitetaan hihat heilumaan.