Eristeiden imurointi – Imuauto tehokkaana ratkaisuna

HöyryÄssän työntekijät suurtehoimuroimassa

Eristeiden imurointi on prosessi, joka voi usein tuntua työläältä ja aikaa vievältä. Imuautolla tehtävä suurtehoimurointi tekee tästä tehtävästä huomattavasti helpomman ja nopeamman, säästäen aikaa ja vaivaa.

Suurtehoimurointi ei ainoastaan ole tehokkaampi, vaan myös pölyttömämpi tapa poistaa eristeitä, kuten sahanpurua, kutterilastuja, Lecasoraa ja puhallusvillat.

Kun imuautolla poistetaan vanhat ja vaurioituneet eristeet, esimerkiksi kosteusvaurion yhteydessä, on ne mahdollista vaihtaa uusiin turvallisesti ja siististi. Samalla vältetään tarve erillisille roskalavoille, sillä imurointijäte siirtyy suoraan säiliöautoon.

Imuauto on monikäyttöinen, ja sen avulla voidaan poistaa eristeiden lisäksi myös muuta purkujätettä, kuten hiekkaa, kuivaa savea ja betonimurskaa. Tämä tekee suurtehoimuroinnista oivallisen valinnan monenlaisiin rakennus- ja saneerausprojekteihin.

Suurtehoimurointi on mitä mainioin käyttökohde vuosittaiselle kotitalousvähennykselle.

Eristeiden poiston perusteet

Eristeiden poisto on olennainen osa rakennuksen kunnostusta tai peruskorjausta. Vanhat ylä- tai alapohjan eristeet voivat olla heikkenemisen tai kosteuden seurauksena tehottomia. Eristeiden poisto tapahtuu yleensä suurtehoimuroinnin avulla, jolloin eristeet imetään talteen säiliöön ja kuljetetaan hävitettäväksi tai kierrätettäväksi.

Imuauton toimintaperiaate

Imuauto on säiliöajoneuvo, joka on varustettu voimakkaalla kompressorilla. Se toimii luoden alipaineen, jonka ansiosta suuri ilmamäärä kuljettaa eristemateriaalin säiliöön. Tämä menetelmä estää pölyn leviämisen ympäristöön ja mahdollistaa vanhojen eristeiden tehokkaan poistamisen.

Imuauto soveltuu hyvin myös haastavien kohteiden eristeiden poistoon – elastisen letkun saa upotettua ahtaaseenkin väliin. Imuauton nopeus ja tehokkuus tekevät siitä ylivoimaisen muihin menetelmiin verrattuna.

Miksi eristeet kannattaa imuroida eikä poistaa käsin? 

Nopeus ja tehokkuus

Imuauton käyttö eristeiden poistossa on huomattavasti nopeampaa ja tehokkaampaa verrattuna perinteisiin menetelmiin. Suuremmankin tilan imurointi on vain noin päivän homma, jolloin säästät sekä aikaa, hermoja että selvää rahaa.

Pölyn minimointi ja työturvallisuus

Eristeiden imurointi imuautolla vähentää merkittävästi pölyn määrää työmaalla. Perinteisissä menetelmissä eristeiden käsittely voi tuottaa runsaasti pölyä, joka on sekä epäterveellistä että hankalaa siivota.

Suurtehoimurointi taas imee materiaalit suoraan imuauton säiliöön. Tämä minimoi pölyn leviämisen ympäristöön ja vähentää hengitysteiden sairauksien riskiä.

Työturvallisuus paranee, sillä ei tarvitse käsitellä tai siirtää eristeitä manuaalisesti. Tämä vähentää tapaturmariskiä ja mahdollistaa turvallisemman työskentely-ympäristön niin rakentajille kuin muillekin työntekijöille.

Prosessi askel askeleelta

Suunnittelu ja valmistelu

Ensimmäinen vaihe on huolellinen suunnittelu. On määrittää, mitä materiaaleja poistetaan ja missä ne sijaitsevat. Huolellinen suunnittelu auttaa ammattilaisia valitsemaan oikean kaluston ja varmistaa työn tehokkuuden.

Valmistelu sisältää työalueen tarkastuksen ja mahdollisten esteiden poistamisen. Työskentelytilan pitää olla turvallinen ja esteetön, jotta imuauto pääsee helposti alueelle. Lisäksi tarkistetaan, että kaikki tarvittavat työkalut ja laitteet ovat kunnossa ja saatavilla.

Imurointiprosessin vaiheet

Imuauto asetetaan mahdollisimman lähelle työaluetta, jotta letkut saadaan vedettyä kohteeseen helposti ja esteettömästi. Mitä lähemmäs kohdetta imuauto pääsee, sitä nopeammin saadaan hihat heilumaan.

Työn aikana käytetään voimakasta imutehoa eri aineiden, kuten hiekan, soran ja rakenteiden jätteiden, poistamiseen. Eristeitä imuroitaessa imuauton tehoa säädetään materiaalin mukaan. Tämä varmistaa parhaan mahdollisen lopputuloksen ja vähentää pölyn leviämistä.

Lopputarkastus

Lopputarkastus on olennainen osa suurtehoimuroinnin prosessia, varmistaen, että kaikki työvaiheet on suoritettu suunnitelmien mukaisesti ja että lopputulos vastaa odotuksia. 

Lopputarkasteluun kuuluu myös työskentelyalueen perusteellinen siivoaminen. Vanhojen eristeiden ja muiden materiaalien poiston jälkeen alue siivotaan huolellisesti, mikä vähentää pölyn ja roskien leviämistä sekä parantaa työskentely-ympäristön turvallisuutta. Tämä vaihe on erityisen tärkeä saneerauskohteissa, joissa pöly ja jätteet voivat aiheuttaa terveysriskejä ja haitata muuta työskentelyä​.

Loppusanat

Suurtehoimurointi on tehokas ja ympäristöystävällinen tapa poistaa vanhat eristeet ja muu purkujätteet nopeasti ja pölyttömästi. Tämä menetelmä säästää aikaa ja vaivaa, vähentää pölyn leviämistä ja parantaa työturvallisuutta. Imuauton käyttö on erityisen hyödyllistä saneerauskohteissa ja rakennustyömailla, joissa vanhojen eristeiden poisto ja alueen puhdistaminen ovat välttämättömiä..

Jos rakennuksesi tarvitsee vanhojen eristeiden poistoa tai muuta puhdistusta, ota yhteyttä HöyryÄssään. Ammattitaitoinen henkilökuntamme ja nykyaikainen kalustomme takaavat, että työ sujuu nopeasti, tehokkaasti ja turvallisesti. Olemme valmiina auttamaan kaikissa suurtehoimurointiin liittyvissä tarpeissasi.

Soita meille tai lähetä yhteydenottopyyntö verkkosivujemme kautta, niin suunnitellaan yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopiva ratkaisu!

Lue myös:

Jään sulatus höyrytyksellä – Miksi valita höyrytys perinteisten menetelmien sijaan

Suurtehoimurointi rakennustyömaalla

Varahöyry – Mihin sitä voidaan hyödyntää?